Blog Layout

איך לשנות דפוס בנפש ולסגל דפוס חדש

דקלה סבג • Jan 27, 2023

(הכלי מבוסס על שיטת "מרכז לוהאריה- בית לתהליכי התפתחות")


מה זה דפוס? וממה הוא מורכב? 

דפוס זה הרגל שחוזר על עצמו ודפוס נפשי זה הרגל נפשי שחוזר על עצמו. הרגל לחשוב בצורה מסוימת, או להרגיש בצורה מסוימת, או להגיב בצורה מסוימת או להתנהג בצורה מסוימת.

 

לדוגמא: דפוס של ביקורת עצמית - זה הרגל שחוזר על עצמו לבקר את עצמנו בשיפוטיות,

או דפוס של חרדה - זה הרגל שחוזר על עצמו לחשוב על מה שמפחיד אותי שיקרה.


ניתן לדמות כל דפוס בנפש לדמות פנימית או שחקן או שחקנית פנימיים, ובהתאם לכך נקרא מעתה לדפוס שלנו 'דמות' או 'שחקן' או 'שחקנית' בהמשך הדף הזה.


בנפש בריאה ותקינה מתקיימות לרוב דמויות פנימיות רבות שמהוות פנים שונות של האישיות שלנו ורובן מנוגדות אחת לשנייה. כך לדוגמא יכולה להיות בנפש שלנו דמות שיש לה בטחון עצמי גבוה לצד דמות עם בטחון עצמי נמוך, דמות נדיבה לצד דמות קמצנית, דמות שיש בה קבלה עצמית לצד דמות של ביקורת עצמית, ועוד.

 

אנו נוהגים לרצות שיהיו לנו תכונות או דפוסים מהסוג החיובי בלבד, אך בפועל הנפש האנושית בנויה על סתירה והיא מורכבת מדפוסים הסותרים אחד את השני, חלקם תומכים בנו ומקדמים אותנו למה שאנחנו רוצים וחלקם מעכבים ובולמים אותנו מלהיות איפה שאנחנו רוצים.

 

שני סוגיי הדפוסים, המקדמים והמעכבים, מהווים את הפנים השונות של מי שאנחנו, אך הם אינם מי שאנחנו, הם רק רכיבים בתוך התוכנה המורכבת שנקראת הנפש שלנו. מומלץ להסתכל עליהם כעל אפליקציות במכשיר הנפש שלנו ולדעת שהם ניתנים לשינוי ולניהול, במידה ואנחנו עושים תהליך ממוקד ועקבי לשנות אותם לאורך זמן. 


למה לקרוא לדפוסים שלנו דמויות פנימיות או שחקנים? 

כי כל דפוס שלנו הוא ממש כמו יישות עצמאית בתוכנו, כמו דמות פנימית שיש לה סט של מחשבות, רגשות, אמונות, והתנהגויות קבועות ממש כאילו היתה יישות עצמאית. 


לדוגמא: הדפוס של הביקורת העצמית, ונקרא לו מעכשיו הדמות של הביקורת העצמית, היא דמות שיש לה:

  • מחשבות מסוג מסוים  (לרוב אלו יהיו מחשבות שליליות ותוקפניות כלפיי עצמנו,
  • רגשות מסוג מסוים (לרוב הרגשות שיאפיינו אותה יהיו תסכול, בושה, אשמה),
  • אמונות מסוג מסוים (לרוב האמונות של הדמות הזו יהיו "אני לא טוב מספיק כמו שאני", "אני לא ראויה לאהבה כמו שאני", או "אני צריך להיות מושלם כדי שיאהבו אותי").
  • תגובות או התנהגויות מסוג מסוים (לדוגמא, לרוב הדמות הביקורתית תהיה עם התנהגויות של שיפוטיות כלפיי עצמי, להגיד לעצמי דברים שליליים על עצמי, לפחד שאנשים אחרים יבקרו אותי, להגיב בהתגוננות כשמישהו מעביר עליי ביקורת).

לכל דמות בתוכנו יש גם כאב שהיא נושאת איתה. לדוגמא הדמות של הביקורת העצמית נושאת איתה לרוב כאב של דחייה שהיא ספגה, שאנחנו ספגנו, במהלך החיים, במשפחת המוצא או מהסביבה שגדלנו בה, והכאב שלה יהיה קשור לרוב באמונה ש"אם אני לא בסדר - אי אפשר לאהוב אותי".


למה אנחנו משמרים דפוס בנפש? 

מאפיין נוסף חשוב שיש לכל דפוס (או לכל דמות פנימית או שחקן פנימי) הוא הרווח שאנחנו מקבלים מלהשתמש בדפוס הזה. מכל דפוס שחוזר על עצמו בנפש שלנו- אנחנו גם מרוויחים רווח, שלרוב הוא סמוי.


הוא סמוי כי מעל פני השטח, אנחנו רק סובלים מהדפוס הזה ומתים להפטר ממנו. לכאורה, אנחנו רק סובלים מלתת לעצמנו ביקורת. אבל בפועל, כל דפוס שאנחנו מתחזקים בנפש שלנו, גם אם אנחנו ממש סובלים ממנו, נותן לנו רווח מסוים. אם אנחנו לא מרוויחים ממנו - אנחנו מפסיקים להחזיק בו.


אם נחזור שוב לדמות של הביקורת העצמית בואו נשאל את עצמנו מה הרווח שלנו מלהחזיק דמות כזו בנפש שלנו. לעתים הרווח שנרויח מזה הוא בטחון, מדומה כמובן, שלא יידחו אותנו. כלומר, "אם אני אבקר את עצמי מראש - אף אחד כבר לא יוכל להפתיע אותי עם ביקורת או דחייה כלפיי, כי אני כבר עשיתי את זה קודם".


רווח נוסף שאנחנו יכולים להרוויח מלהחזיק בביקורת עצמית הוא תחושת שליטה בכך שאנחנו מתקדמים בחיים ולא "קופאים על השמרים". חלק מהלמידה שרווחת בעולם שלנו ושכולנו "נלכדנו" בה זה שאם אנחנו רואים כל הזמן מה לא מספיק טוב ומבקרים את עצמנו על זה - אז אנחנו בשליטה, אנחנו מתקדמים, כך שבאופן פרדוקסלי, דווקא לחפש כל הזמן ממה אני לא מרוצה בעצמי יוצר תחושה של שליטה ובטחון שאני מתקדם בחיים. 


אז לסיכום, לכל דפוס (או דמות או שחקנ.ית) שחוזר על עצמו בנפש יש מאפיינים קבועים של: מחשבות, רגשות, אמונות, התנהגויות, כאב רגשי ורווח - משהו שאנחנו מקבלים מלהשתמש בדפוס הזה.


כעת בואו נבין איך אפשר לשנות דפוס בנפש, דרך 3 שלבים :

המהות של השינוי הזה הוא שאנחנו מתחילים לזהות דפוס שאנחנו כבר רוצים לשנות, נעשים ערים למתי הוא עולה לנו בחיי היומיום, ומפתחים את היכולת לשים לו גבול.

אחרי שעשינו את זה, אנחנו מתחילים להעביר את המשקל לדפוס אחר, שאנחנו רוצים להעצים בתוכנו ומתחילים לפעול ולהגיב מתוך הדפוס החדש.


חשוב להבין שמדובר בתהליך, אנחנו לא משנים דפוס בנפש ביום אחד, כי לקח לו הרבה זמן להפוך להיות הרגל. ככל שההרגל הזה, כמו ביקורת עצמית, נרכש בגיל מוקדם יותר והיה חלק מהערכים (הרגלים) של המשפחה בה גדלנו - הוא יהיה אוטומטי ומושרש מאד, כמו עץ שנטע שורשים בקרקע שלנו. אם נוסיף לנתונים האלה את זה שהדפוס גם מאד ריווחי לנו - זה סביר שלא נוותר עליו כל כך בקלות אלא בתהליך הדרגתי, בכל פעם עוד קצת, כשניווכח שאנחנו יכולים לקבל את אותו הרווח גם בדרך אחרת.


מדובר בשינוי מדורג שבו דפוס שהיינו רגילים להשתמש בו מתחיל לדעוך ולהתפוגג בתדירות שלו, כי אנחנו פחות משתפים איתו פעולה, ודפוס אחר, אותו אנחנו בוחרים כרצוי לנו, הופך להיות יותר ויותר דומיננטי, כי אנחנו בוחרים להעביר אליו משקל, בסיטואציות שונות. 

אפשר לראות את הסיטואציות השונות כצמתים של בחירה, כל סיטואציה כזו היא כמו צומת שבה יש לנו אפשרות בחירה: לבחור להגיב מתוך הדפוס הרגיל או להעביר משקל לדפוס החדש. בכל פעם שאנחנו בוחרים לפעול מתוך הדפוס החדש נוצר שינוי נפשי "קטן". בחירה ועוד בחירה ועוד בחירה בדפוס החדש תייצר בשלב מסוים חציית סף בנפש שלנו ותיצור בה שינוי משמעותי ויציב, של הרגל חדש.

אז אחרי שהבנו את המהות של שינוי הדפוסים בואו נעבור למתכון עצמו: שלושת השלבים לשינוי דפוס בנפש:


השלב הראשון : שלב הזיהוי והקבלה


בשלב הזה אנחנו מזהים מהו הדפוס שחוזר על עצמו ושהיינו רוצים לשנות, ומקבלים את עצמנו עם זה שיש לנו אותו.


הנטייה הרווחת שלנו כשאנחנו מזהים דפוס או הרגל שלנו שפוגע בנו זה להיות מבואסים מזה, להתבייש בזה, להסתיר את זה ובעיקר- לרצות שזה לא יהיה. אבל אנחנו לא באמת יכולים לדחות חלק בתוכנו, או לרצות "להיפטר" ממנו ושיקרה בו שינוי.


כדי לשנות משהו בתוכנו אנחנו צריכים בראש ובראשונה לעשות עם עצמנו שלום פנימי:  להבין את עצמנו ולקבל את עצמנו. 


איך מקבלים? בראש ובראשונה יוצרים שינוי תודעתי בנוגע לדפוסים שלנו ובנוגע לכך שהם לא מגדירים אותנו ואת מי שאנחנו, הם רק רכיבים בתוכנו, הרגלים שהתקבעו בגלל שהם שירתו אותנו ושניתן לנו לשנותם במידה ונרצה. ההזמנה היא להתחיל לראות כל דפוס בנפש שלנו כמו אפליקציה במכשיר הגדול שהוא הנפש שלנו, אפליקציה שניתן לנו לנהל ולשנות. 


מעבר לשינוי התודעתי, ברמת הת'כלס: מתחילים לזהות מתי הדפוס הזה עולה לנו ביומיום וכשאנחנו מזהים, נותנים לעצמנו דיבור פנימי שיש בו קבלה: אומרים לעצמנו דברים שיוצרים שלום פנימי, קבלה עצמית, הבנה עצמית. לדוגמא אפשר להגיד לעצמנו: "הנה הדפוס של הביקורת העצמית שלי, זה בסדר שזה מה שאני יכול כרגע, ואני ממש רוצה לשנות את זה גם אם זה עוד לא קורה היום". 

אחרי שזיהינו את הדפוס וקיבלנו את עצמנו איתו עוברים לשלב השני: שלב ההכרות והמודעות - 


זהו שלב שבו אנחנו רוצים להכיר את הדפוס שלנו ואת המאפיינים שלו כדי להגביר את המודעות שלנו אליו בחיי היומיום. בשלב הזה אנחנו חוקרים בסקרנות את המאפיינים של הדפוס הזה, או של השחקן הזה בנפש שלנו ומכינים לו "כרטיס ביקור", כי ככל שנכיר את השחקן הזה יותר טוב נוכל להיות מודעים לו כשהוא עולה ולנהל אותו בנפש שלנו.


איך עושים את זה ת'כלס? מפנים זמן שקט עם עצמנו שבו לא יהיו לנו הפרעות, מעלים בתודעה שלנו את השחקן או השחקנית של הדפוס הזה ומנסים לענות על השאלות הבאות, בכתיבה:


  • מהן המחשבות שהשחקן הזה רגיל לחשוב?
  • מהן האמונות שלו, על עצמו ועל החיים?
  • איזה רגשות הוא רגיל להרגיש?
  • מהן ההתנהגויות או התגובות השכיחות שלו?
  • מהו הכאב העמוק ביותר שלו?
  • מה אני מרוויח או מרוויחה מלהשתמש בו?


למה זה כל כך חשוב לעשות לדפוס שלנו כרטיס ביקור? 


כי על ידי הכנת כרטיס ביקור אנחנו מגבירים את המודעות שלנו לדפוס כשהוא עולה בנו בצורה אוטומטית. כשאנחנו מתחילים להכיר את השחקן הפנימי הזה ואת איך אנחנו חושבים, מרגישים ומתנהגים כשהשחקן הזה עולה בנו - המודעות שלנו אליו עולה, אנחנו יכולים לזהות אותו בקלות ב"זמן אמת" ונבנית בנו היכולת לבחור האם להשתמש בדפוס הזה (ובכך להעצים אותו) או לשים לו גבול (ובכך לשנות את ההרגל הנפשי).
 

זה מביא אותנו לשלב השלישי- הצבת גבול לדפוס הישן והעברת משקל לדפוס החדש -


בשלב הזה אנחנו מתחילים לזהות איפה הדפוס עולה ביומיום שלנו ומתחילים לשים לו גבול. 

איך שמים גבול? לשים גבול לדפוס זה אומר שכשאני מזהה את הדפוס שאני רוצה לשנות, אני מפנה כלפי עצמי קבלה וחמלה אבל אני גם לא מסכים לעצמי להתנהג בצורה הזו, זה אומר להגיד לעצמי 'לא'! להרגלים שלא עושים לי טוב.


יחד עם זאת, גבול הוא לא נוקשה, הוא לא מתוך האשמה עצמית אלא מתוך קבלה לעצמי, אני נותן לעצמי גם קבלה וגם גבול, לא או או, אלא גם וגם. 


עוד דרך להבין מה זה אומר לשים גבול לדפוס היא לחשוב מה אנחנו עושים עם ילד קטן כשהוא רוצה לעשות משהו שאנחנו יודעים שיפגע בו או באחרים. לדוגמא אם הילד הקטן שלנו רוצה להרביץ לאחותו כשהיא מעצבנת אותו אנחנו נמשיך להיות באהבה כלפיו אבל גם נשים לו גבול ונגיד לו באסרטיביות "לא, אנחנו לא עושים את זה, אנחנו לא מרביצים לאחרים".

אז אותו הדבר אנחנו אומרים לעצמנו כשאנחנו מזהים את הדפוס שלנו, מתוך אהבה לעצמנו ובאסרטיביות: "לא, אנחנו לא הולכים לדפוס הזה", או "לא, אנחנו לא הולכים להרגל הזה או להתנהגות הזו".


אחרי ששמנו גבול לדפוס הלא רצוי נשאל את עצמנו איזה דפוס אחר או שחקן פנימי אנחנו רוצים להנכיח במקום הדפוס שאנחנו שמים לו גבול. איך בוחרים שחקן פנימי אחר? לרוב זו תהיה הדמות ההפכית לשחקן ששמנו לו גבול. לדוגמא: במקום שחקן של ביקורת עצמית - שחקן של קבלה עצמית, במקום שחקן שחושב שלילי - שחקן שחושב חיובי, במקום שחקנית חרדתית- שחקנית שיש בה אמון ויכולת לסמוך. 


ואחרי שהבנו איזו דמות אחרת או שחקן אחר נרצה להנכיח אנחנו מעבירים משקל לשחקן הזה.

איך מעבירים משקל? שואלים את עצמנו איך הדפוס החדש או השחקן החדש הזה היה מגיב באותה סיטואציה ומנסים לפעול בהתאם. 


ככל שיותר פעמים "נתפוס" את עצמנו ברגע האמת פועלים דרך הדפוס הישן ונעביר את המשקל לדפוס חדש ורצוי, הדפוס הרצוי יתחיל להיות ההרגל החדש שלנו, עד שבשלב מסויים ייחצה סף בנפש והדפוס החדש יתחיל לעלות בנו מעצמו באופן טבעי. ממש כאילו בו זמנית אנחנו מנמיכים את הווליום על תחנת רדיו שיש בה קליטה גרועה ומגבירים את הווליום על תחנת רדיו שיש בה קליטה טובה. 


לסיכום, השלבים שיעזרו לנו לשנות דפוס בנפש ולסגל דפוס חדש הם:


שלב ראשון - שלב הזיהוי והקבלה :

  • לזהות את הדפוס שאני רוצה לשנות. 
  • לתת לו שם (לדוגמא הדפוס של הביקורת העצמית). 
  • לקבל את עצמי שהוא נמצא בי.


שלב שני - שלב ההכרות והמודעות : 

להכיר את הדפוס שלי דרך "כרטיס ביקור" (ההנחיות בתרגול המצורף):

  • לדעת איך אני נראה, נשמע ומתנהג כשאני פועל מתוך הדפוס הזה. 
  • להתחיל להיות מודע אליו כשהוא עולה בכל מיני סיטואציות בחיים שלי. 


שלב שלישי - הצבת גבול לדפוס הישן והעברת משקל לדפוס החדש:


  • לשים גבול לדפוס הישן כשהוא עולה, להגיד לעצמי "לא, אני לא הולך לשם".
  • לבחור להעביר משקל לדפוס אחר בתוכי, שאותו הייתי רוצה להעצים: לשאול את עצמי איך השחקן של הדפוס הרצוי היה מגיב לסיטואציה.
  • לנסות להגיב למצב כמו שהשחקן הרצוי היה עושה. 


על מנת לתרגל את המודל לשינוי דפוס בנפש מצורף לדף זה תרגול מעשי: איך לשנות דפוס בנפש- כלי יישומי.  למעבר לתרגול ניתן ללחוץ כאן:

למאמר

לסיום המאמר הזה...

זיכרו שמה שניצור- הוא שיהיה (לוהאריה)

הודו לעצמכם על שנתתם לעצמכם מתנה היום, רכישת כלי חדש לארגז הכלים שלכם

וסילחו לעצמכם על כך שלא הבנתם הכל באופן מושלם, אנחנו לא מושלמים – אנחנו תמיד בדרך... 


By דקלה סבג 02 Dec, 2023
המסר ששלפתי לנו היום מזכיר לנו בפשטות את שני הערכים שכשאנחנו בוחרים בהם, הכל נעשה הרבה יותר פשוט ומרווח בנפש. ✨ בחירה ראשונה: לא משנה באיזה מצב אני - להפנות כלפיי עצמי אהבה. ✨ ובחירה שנייה: לא משנה כמה אני יכול.ה או לא יכול.ה - להכיר בערך העצמי שלי ובכך שהוא אינו תלוי בדבר. המשותף לשתי הבחירות האלה, ✨ אהבה לעצמי ללא תנאי ✨ והכרה בערך עצמי ללא תנאי הן המילים: ללא תנאי. זה מבלי להתנות את זה שאהיה בצורה כזו או אחרת. זה אומר שלא משנה כמה עשיתי או פעלתי "טוב" או "לא טוב", "בסדר" או "לא בסדר", לאהוב את עצמי ולהכיר בערכי ברגע הזה - זו בחירה, והיא יכולה להיות בחירה שאינה תלויה בדבר, אם רק נסכים להתאמן בזה. להגיד לכם שתמיד אני מצליחה? ממש לא... אני יכולה למצוא את עצמי בהרבה סיטואציות נעה מה- center שלי אל עבר העיסוק בהאם האחרים אוהבים אותי ומעריכים אותי. אבל עצם זה שאני שמה את שני הערכים האלה בקדמת הבמה: ✨ אהבה עצמית ✨ והכרה בערך עצמי ורק עושה השתדלות לפעול לפיהם, זה כבר מייצר את התנועה לכיוון הזה יותר ויותר... אז... הנה שתי אכסיומות (אכסיומה זו הנחה שנכונה בכל מצב) מבית מרכז לוהאריה שעוזרות לי לפעול בהתאם לערכים האלה: 🌟 "אני הנני מי שהנני"- שמזכירה לנו שאני זה מנגינה ייחודית בעולם. אני לא אמור.ה להיות כמו אף מנגינה אחרת, רק להעריך ולשמוח במנגינה שאני. בדיוק כמו שבטבע הדג לא אמור להיות כמו הג'ירפה. 🌟 "אינני נדרש.ת להוכיח דבר"- שמזכירה לנו שלהוכיח שאני "טוב.ה" או "ראוי.ה" זה סילוף שלמדנו על עצמנו בעידן שהתקיים כאן. בפועל, אם אני בוחר.ת להכיר בערכי כמשהו קבוע ובלתי תלוי - אני לא צריכ.ה להוכיח דבר, לאף אחד גם לא לעצמי. אז.. מוזמנים לשתמש בהצהרות האלו, יש להן כוח גדול כשאנחנו אומרים אותן, ממש כאילו הן מפעילות מעין קוד פנימי תנסו... 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
שמתם לב שלמילה אהבה יש תדר מרפא? אפילו רק התכווננות קטנה כלפי הערך אהבה מכניסה המון כוחות למצב הנפשי שלנו. הנה כמה הצעות איך אפשר להכניס יותר אהבה לחיים שלנו בפעולות פשוטות ביומיום: ✅ כשאנחנו שוטפים את הפנים בבוקר או מורחים קרם על הפנים להתכוונן להזרים אהבה דרך כפות הידיים לכל מקום בו אנחנו נוגעים. ✅ לפני שאנחנו מכניסים משהו לפה לדמיין ספירלה קטנה מלאה בתדר של אהבה שיורדת על המזון והשתיה שלנו ומתדרת אותם בתדר של אהבה. ✅כשאני שוטף ידיים מול המראה הקטנה בשירותים להסתכל על עצמי בעיניים טובות ולהגיד לעצמי: "איזה כייף שיש לי אותך" או: "בוקר טוב מהמם/מהממת, אני כל כך אוהב.ת אותך". ✅ כשאנחנו מתקלחים להתכוונן לכך שהמים יטהרו את האנרגיה שלנו ויטעינו אותנו בזרם של אהבה. ✅למצוא רגע קטן ביום שבו אנחנו מניחים יד על הלב ושואלים את עצמנו: "מה שלומך אהוב.ה שלי"? "איך את.ה מרגיש.ה"? ✅ להגיד לעצמי: "זה ממש בסדר" או "מותר לך" על כל מה שאני מרגיש.ה. ✅להגיד לעצמי כל הכבוד על כל הישג קטן או על כל משהו טוב שעשיתי למען עצמי. ✅לוותר על השיפוטיות העצמית. לוותר, לוותר, לוותר. אפשר להתקדם בחיים ולהשתפר לכל כיוון שנרצה מתוך קבלה עצמית רדיקלית. ✅ לתת לעצמי תנאי חיים אוהבים: להשתדל לאכול בריא, לעשות ספורט, לשמור על שגרה שתומכת בי. ✅ לקבל את עצמי עם מה שאני מסוגל.ת היום, כן, גם אם זה ממש גרוע. ככל שאקבל את עצמי יותר- יהיה לי קל יותר לשפר. ✅ לתת לעצמי לפחות פעם ביום להיטען על ידי משהו שתומך בי. ✅לראות את היש, לתת לעצמי מחמאות, להעצים את הטוב שבי. ✅לדבר לעצמי תמיד יפה ובכבוד. לבחור שהדיבור שלי לעצמי הוא תומך, אמפתי ומעצים. ✅ לקבל, לקבל, לקבל את עצמי עם מה שיש כרגע. לדעת שמה שמשנה זה לא כמה התקדמתי, אלא עצם היותי בדרך. ✅ להגיד לעצמי שאני תמיד בדרך, גם אם ייקח זמן להגיע לאן שאני רוצה. ✅ לדעת שבכלל לא משנה מתי אגיע אל המטרה, אלא איך אתייחס לעצמי בשלבים השונים של ההגעה אליה. ✅ להיות חבר/ה של עצמי בכל מצב בו אני נמצא.ת, גם אם אני ממש לא עומד.ת בציפיות של עצמי. ✅ לחייך לעצמי במראה, להסתכל לעצמי בעיניים, להבין שמערכת היחסים הכי אינטימית וחשובה שיש לי היא תמיד בראש ובראשונה עם עצמי. אז... איך אני יכול.ה להוסיף "תוסף תזונה" של אהבה לפעולות היומיומיות שלי? ו... איך זה ישפיע על החיים שלי? ועל החיים של הסובבים אותי? ואיך זה ישפיע על העולם אם כל אחד מאיתנו יעשה עם עצמו, פחות מלחמה ויותר אהבה? העולם הוא ההשתקפות של התודעה הקולקטיבית שלנו, איזו השתקפות נבחר ליצור? הצהרה חיובית: אני בוחר.ת להיות הורה אוהב של עצמי ולגדל את עצמי בתנאים של אהבה. בכך אני מעלה את האנרגיה המרפאה בעולם ותורם לעלייה בתדר. שיהיה לנו יום אוהב אהובים 🎁 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
להקשיב לעצמי האוטני
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
המסר ששלפתי לנו היום מזכיר לנו, בפשטות, שבתוך כל אחד מאיתנו קיים העצמי המזוקק שלנו, אפשר לקרוא לו "עצמי האותנטי" זה שהוא לא ה"קליפות" שלנו (המחשבות, הרגשות, הדפוסים, ההרגלים...) אלא קול פנימי, אינטואיטיבי, ש... יודע מה נכון לי, בכל רגע נתון, שיודע את הדרך שיודע להכווין אותי לדבר הנכון, ברגע הנכון. העצמי האותנטי מחובר לרמת הנשמה שלנו ולכן מה שהוא "יודע" מחובר לרמה גבוהה ותבונית שיודעת להראות לנו את הדרך, בכל רגע נתון שבו ניפתח לזה. לפעמים העצמי האותנטי מביע רצון או הכוונה, שהם שונים ממה שמקובל או מה שמצופה מאיתנו, או אפילו ממה שאנחנו מצפים מעצמנו. להיות מחוברים אליו זה להקשיב למה הוא מכוון ומדריך גם אם זה שונה מ"הזרם המרכזי" וללמוד לפעול לפי זה. איך מקשיבים לקולו של העצמי האותנטי ולרצון ולהכוונות שלו? פשוט שואלים שאלה על נושא מסוים ומביעים את הרצון לשמוע. היום התעוררתי בבוקר עם נושא בחיים שלי, לא קשור למצב ולמלחמה, שטרם הצלחתי לפתור ולפצח מה אני עושה איתו. המסר הזה הזכיר לי שכל התשובות לכל השאלות הן תמיד בפנים אז שאלתי שאלה שאני אוהבת לשאול: "מה עליי לדעת או מה עליי לעשות כדי לקדם את הנושא הזה ואת הפתרונות שקשורים אליו?". מה עושים אחר כך אתם שואלים ? אחר כך פשוט ממתינים, ורואים מה עולה, מה מגיע, מה מישהו אומר לנו לגבי זה, מה מגיע אלינו כהכוונה פנימית. יכול להיות שייקח לזה זמן, זה בסדר. מזכירה לנו שלמצוא את התשובות זה פחות הדבר החשוב הדבר החשוב יותר הוא פיתוח הקשר שלנו עם עצמנו ופיתוח היכולת לסמוך על עצמנו למצוא את התשובות מבפנים. שיהיה לנו יום מלא הקשבה פנימה ויכולת לסמוך על התשובות שנמצאות שם 💗 הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
מאור פנים של המחשבה זה לכוון את המחשבה שלנו להיות מאופיינת ב: ✌️ קבלה ✌️ פרופורציה ✌️ חיוביות ✌️ תקווה ✌️ בהירות ✌️ סבלנות או בקיצור: מחשבה שהיא בעד עצמי. מחשבה שכשאני חושב.ת אותה זה ממלא אותי בהרגשה טובה, בחיוניות, בכוחות. היא לא חייבת להיות אופטימית על חלל או לצבוע לי הכל בורוד... היא רק מתייחסת לדברים בחיים שלי בצורה שעושה לי להרגיש טוב. מתי נזהה שאנחנו לא במאור פנים כלפיי עצמנו או כלפיי האחרים? כשנשים לב שמבלי לשים לב, הלכנו ל... 👎 מחשבה שלילית 👎 פוסלת 👎 שיפוטית 👎 שמטילה ספק ביכולת שלנו או ביכולת של הדברים להשתנות או בקיצור מחשבה שאין בה מאור פנים היא כל מחשבה שכשאנחנו חושבים אותה אנחנו לוקחים לעצמנו כוחות, מחלישים את החיוניות שלנו וגורמים לעצמנו למצב רגשי ירוד. הערך הזה מזמין אותנו לשים לב האם המחשבה שלי היא בעדי? האם היא מחזקת אותי, תומכת בי, נותנת לי כוחות? במידה ולא... בכל רגע אפשר לבחור אחרת, ולבחור לחשוב בצורה שתומכת בי ומאירה לי פנים. כל רגע הוא רגע בחירה. 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
המסר שיצא לנו היום מזכיר לנו שכל מה שאנחנו רוצים לברוא בחיים שלנו הוא אפשרי אם נתחיל להאמין ביכולת שלנו ליצור את הדבר הזה ואם נפסיק להגביל את עצמנו באמונה שאומרת: "זה... זה לא ביכולות שלי". "זה לא ביכולות שלי" זו אמונה נפוצה בקרבנו שאפשר לקרוא לה גם "תקרת זכוכית". תקרת זכוכית זו כל "תקרה" של אמונה שאני שם מעל הראש שלי, שאומר.ת לי: "אני מסוגל המון דברים אבל את "זה" (השלימ.י את המיותר...) אני לא מסוגל". לדוגמא: תקרת הזכוכית שלי במסגרת המצב היא שאני לא מסוגלת להתמודד בטוב עם נסיעה בכביש במידה ותהיה אזעקה ויירוטים מעל הראש שלי (קרה בעבר, הגבתי בחרדה ומאז נוצרה שם תקרת זכוכית). אולי בזמן שאתם קוראים אתם חושבים לעצמכם, מה זה בכלל לא מפחיד, (כי באמת את רוב האנשים שאני פוגשת זה הדבר שהכי פחות מרתיע), ו... זה בדיוק העניין, ש מה שהופך את זה ל"תקרת זכוכית" זה לא הדבר עצמו אלא האמונה שלנו ש: "מול זה, אני לא יכול להתמודד", או... "זה? זה גדול עליי". אז... הנה כמה דברים לדעת על תקרות זכוכית ועל איך מפוגגים אותן : 1. לכולנו יש תקרות זכוכית על היכולת שלנו, תרגישו בבית, זה אנושי. 2. כולנו כבר פרצנו המוני תקרות זכוכית ונוכחנו שמה שבעבר לא חשבנו שאנחנו יכולים- כיום אנחנו יכולים, וזה אפילו בקטנה. 3. משהו שעוזר לפרוץ את תקרת הזכוכית היא בראש ובראשונה להחזיק ברצון לשנות את זה. להגיד לעצמי: "נכון להיום זה גדול עליי וזה ממש בסדר, אבל אני רוצה להצליח להתגבר על זה, גם אם אני לא יודע.ת איך כרגע. אני רוצה שזה ישתנה!" 4. תוך כדי שאנחנו מחזיקים ברצון רצוי שנפסיק לחשוב ולהגיד לעצמנו "אני לא יכול.ה" אלא נשנה את הדיבור הפנימי והחיצוני ל: "זה משתנה, אני מצליח.ה להתמודד עם זה, עכשיו בוא.י נמצא איך" 5. לחפש מה יעזור לי לפרוץ את תקרת הזכוכית: ✅ טיפול מסוג מסויים ✅ לקחת השראה מאנשים שהתגברו על אותו נושא שאני מתמודד איתו ✅ להתמודד עם זה "בשטח" ולראות שהשד לא נורא כל כך... ✅ לחזק את היכולת לסמוך על עצמי בעוד נושא ו.... הרשימה עוד ארוכה. 6. וכמו תמיד... לקבל לקבל לקבל את עצמנו, בכל השלבים של השינוי גם אם... לוקח לו יותר זמן ממה שציפינו. אהבה רדיקלית לעצמנו, לא משנה כמה הצלחנו או לא הצלחנו... אנחנו תמיד ב ד ר ך. סבלנות. (לא קונים בשום חנות...) 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
חוק המשיכה הוא בעיניי אחד החוקים הכי חשובים להכיר בעולם הזה. הוא אומר שמה שנקיים בתוכנו, במחשבות, באמונות ובתודעה שלנו ישתקף לנו במציאות החיצונית. לא משנה מה נקיים בתוכנו... בין אם הוא חיובי או שלילי תת המודע שלנו יגיד לזה "כן" ויפעל להגשים את זה. ככה זה עובד.. זה אומר שאם נקיים בתודעה שלנו: ⛔ פחד ⛔ חוסר אונים ⛔ ייאוש ⛔ תרחישים שליליים ⛔ מחשבות שליליות על פי חוק המשיכה סביר שנמשוך מהחיים פוטנציאלים שזו האנרגיה שלהם, שלילי מושך עוד שלילי. ומאידך, אם נבחר לקיים בפנימיות שלנו: 🔅אמונה בכך שהדברים מסתדרים 🔅הכרת הטוב 🔅הכרת תודה 🔅תקווה 🔅חיוביות 🔅 אמון 🔅 אופטימיות 🔅 סבלנות על פי חוק המשיכה סביר שנמשוך מהחיים פוטנציאלים שזו האנרגיה שלהם, חיובי מושך עוד חיובי. בחיים יש מלא מלא פוטנציאלים, גם חיוביים וגם שליליים, מה שנמשוך אלינו, גם לחיים האישיים וגם למרחב הכוללני שלנו- קשור כבר בתודעה שאנחנו מקיימים. אז… מה נבחר למשוך אלינו? והאם אנחנו מכירים בכך שזה בכח שלנו? 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות"
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
המסר שיצא לנו היום מזמין אותנו להתמסר למה שיש מתוך אמון שאם זה קורה לנו... יש פה משהו שאנחנו צריכים לעבור דרכו, משהו שיש לנו ללמוד משהו שיפתח אותנו או יחזק אותנו, גם אם ממש לא ברור לנו למה הדברים קורים כמו שהם קורים. אחד הדברים שעוזרים לי להתמסר למה שיש זה האכסיומה שלמדתי בימיי הראשונים במרכז לוהאריה : "מה שבא לפיתחי- בא לפתח אותי" האכסיומה הזאת אומרת בגדול, ש... נכון שאת חושבת שאת יודעת הכי טוב מה שצריך להיות, (או לפחות חושבת שאת יודעת) אבל... אם זה קורה ככה, הפוך ממה שאת רוצה, זה בגלל שיש שם איזו למידה עבורך, משהו שאם תעברי דרכו תרויחי מתנה הרבה יותר גדולה מאשר שהדברים "יקרו בדרכך". עכשיו, זה לא קל לעשות את זה... אבל זה משפט שבחוויה שלי הוא ממש מחלץ. 🌟 אני מזמינה אתכם תוך כדי הקריאה לחשוב על משהו שממש קשה לכם להתמסר אליו בתקופה הזו משהו במצב החדש שנוצר, משהו בדרך ההתמודדות שלכם, משהו שקורה שהוא לא מה שאתם רוצים, בקיצור. 🌟ואז לקבל את עצמכם, בהמון חמלה והבנה ואמפתיה, על כמה זה מתסכל וקשה 🌟אבל גם לשאול את עצמכם: אם הדבר הזה בא לפיתחי - איך זה בא לפתח אותי? במה אני גם צומח.ת? גדל.ה? מתרחב.ת? איך השיעור הזה הוא בדיוק מה שאני צריכ.ה לעבור כדי שיהיה לי טוב יותר בחיים באופן כללי, ולא רק בסיטואציה הספציפית הזו? אני יכולה לשתף אתכם שמניסיוני, כשאני מתמסרת לשיעור, ומפסיקה להלחם ש"זה" (באשר זה) יהיה אחרת, קורה משהו עמוק. אני מתחילה להרפות, לשחרר, להיות יותר נינוחה עם מה שיש, הקבלה מתרחבת, ובעיקר... זה תמיד מזיז משהו במציאות הגשמית, היא משתנה. אני לא יודעת איך זה קורה, אבל זה תמיד קורה. שיהיה לנו יום מלא בהתמסרות מתוקה לשיעורים שלנו ולהכרה שגם כשקשה לי אני צומח.ת באופן שישרת אותי עוד הרבה אחריי שהסיטואציה הזו תחלוף. 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
המסר של היום מכוון אותנו ללקיחת אחראיות מודעת על הפוטנציאלים שאנחנו מושכים אלינו לחיים. "פוטנציאל"- הוא אפשרות מסוימת של המציאות שיכולה להתקיים אם אני "אתאם" את עצמי אליה, דרך המחשבות שלי, המילים שלי, האמונות שלי, הבחירות הקטנות שלי. אפשר לראות את זה מתבטא גם ברמה המדינית. ימים מורכבים עוברים על כולנו, מצד אחד הקלה עצומה על שכמות קטנה של החטופים הולכת לחזור הבייתה, מצד שני כאב הלב והכיווץ מול אלו שעדיין שם במציאות הבלתי נתפשת הזו, מצד אחד חוסר הוודאות בנוגע לכמה זה עוד הולך להמשיך ומה יהיה, ומצד שני השגרה כבר דופקת בדלת והחיים חזקים, כמו נהר שממשיך לזרום ותובע מאיתנו להמשיך להיות בתנועה. בתוך התקופה הזו יש המון פוטנציאלים שיכולים להתממש: ✨ הסלמה כלל עולמית או החלמה של שורשי הבעיה ✨ החזרה של 50 חטופים בלבד או שיבה של כולם הבייתה ✨ מהלך מלחמתי ארוך או קצר ✨ הדרדרות ערכית ופוליטית של ישראל או כינונה על בסיס ערכים דמוקרטיים והנהגה חדשה הכל יכול לקרות 🌓 ✨ יש מלא מלא פוטנציאלים, והמסר מכוון אותנו לשים לב האם אנחנו מכוונים את הנפש שלנו לתרחישים החיוביים או בוחרים בהתנהלות נפשית שרק מרחיקה אותם מאיתנו. תחשבו שלכל תרחיש יש כמה אפשרויות שונות של איך הוא יכול להתגלגל ולאן הוא יכול להתפתח ולהשתנות. ✅ הדרך בה נחשוב עליו ✅ האמונה שנחזיק בה ✅ המילים שנשתמש בהם ✅ והבחירות הקטנות שנעשה הם אלה שיקרבו או ירחיקו מאיתנו את אפשרות ההגשמה של אותו פוטנציאל רצוי. אז... חישבו על נושא שיש לכם רצון שיקרה בו שינוי... זה יכול להיות גם ברמת המצב בישראל ובעולם וזה יכול להיות גם משהו אישי שאנחנו עסוקים בו או מוטרדים ממנו. 🌀 בואו נראה את התמונה של הפוטנציאל שאנחנו רוצים למשוך ורק נדמיין אותו מתקרב אלינו, ומתקרב עוד... הופך להיות אפשרות קיימת. 🌀 כעת בואו נדמיין שאנחנו מכוונים את המחשבות, המילים, האמונות והבחירות הקטנות שיהיו תואמים את אותו רצון שמבקש להתממש. נדמיין שאנחנו שולחים יד דימיונית לנפש שלנו ומכוונים אותה ממש כמו שמכוונים גיטרה. ובואו ממש נדמיין שהפוטנציאל הרצוי נמשך אלינו בכח התיאום שיצרנו אליו. 🌀 בימים הבאים... נמשיך להיות "על זה", עד ליצירת השינוי הרצוי, ✅ נחשוב בצורה שתומכת את הפוטנציאל זה ✅ נשים גבול למחשבות שמטילות בו ספק ✅ נבחר במילים שמשדרות למוח התת מודע שלנו: זה אפשרי ✅ נבחר להגיב באופן שמקדם את מה שאנחנו רוצים, ונראה מה קורה ומה ההשפעה של זה על החיים. הצהרה חיובית: אני לוקח.ת אחראיות מלאה על המחשבות שלי, האמונות שלי והמילים בהם אני משתמש.ת, כדי "לתאם" את הנפש לפוטנציאלים הרצויים לי ולסביבה שלי. אני מכיר בכח שלי לנווט את המציאות. 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
By דקלה סבג 02 Dec, 2023
שמתם לב שלמילה אהבה יש תדר מרפא? אפילו רק התכווננות קטנה כלפי הערך אהבה מכניסה המון כוחות למצב הנפשי שלנו. הנה כמה הצעות איך אפשר להכניס יותר אהבה לחיים שלנו בפעולות פשוטות ביומיום: ✅ כשאנחנו שוטפים את הפנים בבוקר או מורחים קרם על הפנים להתכוונן להזרים אהבה דרך כפות הידיים לכל מקום בו אנחנו נוגעים. ✅ לפני שאנחנו מכניסים משהו לפה לדמיין ספירלה קטנה מלאה בתדר של אהבה שיורדת על המזון והשתיה שלנו ומתדרת אותם בתדר של אהבה. ✅כשאני שוטף ידיים מול המראה הקטנה בשירותים להסתכל על עצמי בעיניים טובות ולהגיד לעצמי: "איזה כייף שיש לי אותך" או: "בוקר טוב מהמם/מהממת, אני כל כך אוהב.ת אותך". ✅ כשאנחנו מתקלחים להתכוונן לכך שהמים יטהרו את האנרגיה שלנו ויטעינו אותנו בזרם של אהבה. ✅למצוא רגע קטן ביום שבו אנחנו מניחים יד על הלב ושואלים את עצמנו: "מה שלומך אהוב.ה שלי"? "איך את.ה מרגיש.ה"? ✅ להגיד לעצמי: "זה ממש בסדר" או "מותר לך" על כל מה שאני מרגיש.ה. ✅להגיד לעצמי כל הכבוד על כל הישג קטן או על כל משהו טוב שעשיתי למען עצמי. ✅לוותר על השיפוטיות העצמית. לוותר, לוותר, לוותר. אפשר להתקדם בחיים ולהשתפר לכל כיוון שנרצה מתוך קבלה עצמית רדיקלית. ✅ לתת לעצמי תנאי חיים אוהבים: להשתדל לאכול בריא, לעשות ספורט, לשמור על שגרה שתומכת בי. ✅ לקבל את עצמי עם מה שאני מסוגל.ת היום, כן, גם אם זה ממש גרוע. ככל שאקבל את עצמי יותר- יהיה לי קל יותר לשפר. ✅ לתת לעצמי לפחות פעם ביום להיטען על ידי משהו שתומך בי. ✅לראות את היש, לתת לעצמי מחמאות, להעצים את הטוב שבי. ✅לדבר לעצמי תמיד יפה ובכבוד. לבחור שהדיבור שלי לעצמי הוא תומך, אמפתי ומעצים. ✅ לקבל, לקבל, לקבל את עצמי עם מה שיש כרגע. לדעת שמה שמשנה זה לא כמה התקדמתי, אלא עצם היותי בדרך. ✅ להגיד לעצמי שאני תמיד בדרך, גם אם ייקח זמן להגיע לאן שאני רוצה. ✅ לדעת שבכלל לא משנה מתי אגיע אל המטרה, אלא איך אתייחס לעצמי בשלבים השונים של ההגעה אליה. ✅ להיות חבר/ה של עצמי בכל מצב בו אני נמצא.ת, גם אם אני ממש לא עומד.ת בציפיות של עצמי. ✅ לחייך לעצמי במראה, להסתכל לעצמי בעיניים, להבין שמערכת היחסים הכי אינטימית וחשובה שיש לי היא תמיד בראש ובראשונה עם עצמי. אז... איך אני יכול.ה להוסיף "תוסף תזונה" של אהבה לפעולות היומיומיות שלי? ו... איך זה ישפיע על החיים שלי? ועל החיים של הסובבים אותי? ואיך זה ישפיע על העולם אם כל אחד מאיתנו יעשה עם עצמו, פחות מלחמה ויותר אהבה? העולם הוא ההשתקפות של התודעה הקולקטיבית שלנו, איזו השתקפות נבחר ליצור? הצהרה חיובית: אני בוחר.ת להיות הורה אוהב של עצמי ולגדל את עצמי בתנאים של אהבה. בכך אני מעלה את האנרגיה המרפאה בעולם ותורם לעלייה בתדר. שיהיה לנו יום אוהב אהובים. 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
02 Dec, 2023
🤷‍♀️ גם אם איפה שאני רוצה להיות... אני עוד לא שם 🤷‍♀️ גם אם עוד לא אזרתי את האומץ לייצר את השינוי שאני רוצה... 🤷‍♀️ גם אם אני רוצה לשנות משהו וזה מרגיש "תקוע".. 🤷‍♀️ גם אם העולם מתנהל בדרך שאני ממש לא מבינה אותה 🤷‍♀️ גם אם המצב נראה מייאש... גם אם... כל זה, המסר של היום מזמין אותנו לחלום על מה שאנחנו רוצים, לדמיין את זה, להאמין שזה אפשרי, ובכך לפתוח את עצמנו לאפשרויות נוספות של מה יכול לקרות. כמה פעמים קרה לי שאחרי זמן מה שאני רוצה לשנות משהו וזה לא קרה... זה... פתאום קרה. וכשאנשים שאלו אותי, אז מה עשית? התשובה הייתה שפשוט המשכתי להחזיק ברצון שלי, במשאלה של הלב לייצר שינוי בנושא, 🌟 רציתי שזה יקרה 🌟 דמיינתי את זה קורה 🌟 הבעתי כוונה שזה יקרה ויום אחד... זה פשוט קרה. אני קוראת לאופיין הזה "לרצות ולהרפות". לפעמים נדמה לנו שאנחנו צריכים ללחוץ ממש חזק כדי לייצר שינוי, או לפעול בניגוד לכוחות שלנו, כאשר בפועל, מניסיוני, עצם זה שאני מחזיקה ברצון שזה יקרה ושאני מסכימה לחלום את עצמי שם ולדמיין שזה ממש אפשרי כבר מייצר את קפיצת המדרגה כשהדברים מבשילים. אז... מזמינה אותנו לחשוב תוך כדי שאנחנו קוראים: 🌟 מה אני רוצה שיקרה (גם בחיים שלי וגם ברמה המדינית והכללית) וזה נראה לי לא אפשרי? 🌟 ועכשיו, בואו רק נראה את זה לכמה שניות בדמיון שלנו, זה כבר קרה, ההתפתחות שרצינו כבר קרתה השינוי שרצינו כבר נוכח בהווה. נראה את זה בדמיון... איך זה מרגיש? מה אנחנו רואים? 🌟 נפתח את עצמנו לכך שהיכולת לייצר את השינוי הזה יכולה להופיע בכל מיני צורות ורק נאמר לעצמנו: "אני פותח.ת את עצמי לכך שהשינוי הזה אפשרי, אני עוד לא יודע איך, ואני פותח.ת את עצמי לשלל הדרכים שזה יכול לקרות". 🌟 ואז... נרפה. נתעסק בלהיות בחיים, להנות מהם, להעצים את הטוב... 🌟 חשוב גם להבין שלהרפות זה לא אומר לשבת בתנוחת לוטוס ולעשות אוממממ. קבלה של הדברים והרפיה אליהם הולכת יד ביד עם לנסות להיות פרואקטיביים, כפי היכולת שלי שמשתנה מדיי יום. לראות בכל יום מה אני כבר כן מסוגל.ת לשנות בנוגע לדבר הזה, ברמת הדרך בה אני חושב.ת או מרגיש.ה או מתייחס.ת לזה או מאמינ.ה בזה שזה אפשרי. כל שלב בדרך לשינוי הוא חשוב ומהותי. "שינויים גדולים קורים בשקט..." לפעמים כמעט בלי שהרגשנו. 🌟הקלף והתודעה הם מבית "מרכז לוהאריה - בית לתהליכי התפתחות".
לעוד מאמרים
Share by: